Krasjes wegpoetsen en polijsten

Krasjes wegpoetsen en polijsten kan met poetsmiddelen. Wilt u krasjes wegpoetsen en uw auto polijsten, bijvoorbeeld omdat u de laatste tijd last heeft van wat schade? U kunt dat gewoon zelf, waardoor het niet langer nodig is om daarvoor naar de garage te gaan en gebruik te maken van uw verzekering.

Kras opvullen met een stift

U kunt de krasjes wegpoetsen en deze polijsten door gebruik te maken van speciale ‘cleaner’ die daarvoor beschikbaar is. Dit is een heel licht schuurmiddel, waarmee u de lak als het ware een beetje weghaalt. Het gaat om een dun laagje, waardoor de krasjes niet langer zichtbaar zullen zijn.
Heeft u te maken met een meer diepe kras? Dan kunt u de krasjes niet zomaar wegpoetsen en zal ook het polijsten geen oplossing bieden. Het is in dat geval verstandiger om gebruik te maken van de lak stiften. Op die manier kunt u de meer diepe krassen behandelen en opvullen, zodat deze niet langer zichtbaar zullen zijn.

Behandelen en laten drogen

U kunt uw auto behandelen om een autolak reparatie uit te voeren, op basis van de handige handleiding die we voor u hebben opgesteld. Volg de verschillende stappen en zorg er met lakstift voor dat die lelijke kras in de autolak niet langer te zien is. Werk deze netjes weg en polijst de autolak uiteindelijk om ervoor te zorgen dat het geheel er weer stralend uit komt te zien en u er met veel plezier in kunt rijden.

Verzekering en garage

Wilt u zelf krasjes wegpoetsen en uw auto polijsten, maar twijfelt u aan uw eigen kunnen? Houd er rekening mee dat de garage over het algemeen behoorlijke kosten in rekening zal brengen. U heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van uw autoverzekering, maar ook daar kunnen nadelen aan zitten. Wat dacht u bijvoorbeeld van het verlies van uw no-claimkorting en het eventuele eigen risico? Een krasje wegpoetsen en polijsten is op zich niet moeilijk, waardoor de kans groot is dat u dit ook gewoon zelf kunt doen bij uw eigen auto.

Zelf polijsten

U kunt zelf krasjes wegpoetsen en polijsten door gebruik te maken van een speciale ‘cleaner’, of gebruik te maken. Dit laatste is vooral interessant wanneer de krassen helaas wat dieper zijn en deze niet zomaar verdwijnen door ze weg te poetsen. Met de bepaalde specialistische middelen kunt u de kras daadwerkelijk opvullen met nieuwe lak, zodat de auto er weer strak uit komt te zien. Laat de lak drogen in de zon, zodat de UV verharders ervoor zorgen dat deze op de juiste manier uit zal harden. Vervolgens kunt u de lak polijsten om er weer een glimmend geheel van te maken.