Autoschade

Wanneer je regelmatig met de auto de weg op gaat is de kans op z’n minst bestaande dat je op een zeker ogenblik eens te maken zult krijgen met bepaalde autoschade. Op zich is dat niet zo erg zolang de persoon die zich in de auto bevindt maar geen lichamelijke letsels oploopt, maar toch kan autoschade een aanzienlijk effect hebben op bijvoorbeeld uw financiële situatie. Gelukkig is het zo dat de zogenaamde WA-verzekering in Nederland bij wet verplicht is. Met andere woorden, wanneer je betrokken raakt in een ongeval met bepaalde schade tot gevolg, dan zal de verzekering daar in tussen komen. Autoschade aan het eigen voertuig wordt dan echter weer uitsluitend ingedekt wanneer je over een passende en dus meer uitgebreide autoverzekering beschikt. Wil je graag meer weten over autoschade? Aarzel dan niet langer en kom er alles over te weten in dit artikel!

Autoschade laten herstellen
Wanneer je geen uitgebreide autoverzekering hebt afgesloten zal je dus steeds zelf moeten opdraaien voor het laten herstellen van autoschade. Dat is vervelend, want autoschade kan een behoorlijk stevig prijskaartje met zich meebrengen. Vooraleer de opgelopen schade te laten herstellen is het dan ook van groot belang om eerst even een offerte aan te vragen. Een dergelijke offerte maakt vervolgens duidelijk met welk geldbedrag je rekening zal moeten houden. Let wel, de kostprijs van herstellingswerken kan sterk afhankelijk zijn van de partij die ze uitvoert. Met andere woorden, vooraleer autoschade te herstellen kan het absoluut geen kwaad om niet één, maar wel meerdere offertes aan te vragen.

Wat bij onherstelbare autoschade?
In bepaalde gevallen is de autoschade die is opgelopen echter zo aanzienlijk dat deze niet meer kan worden hersteld. In principe kunnen herstellingswerken nog steeds worden uitgevoerd, alleen zal de kostprijs van de herstelling hoger liggen dan de aankoop van een nieuwe auto en dat is uiteraard de bedoeling niet. Een auto die dergelijke schade heeft opgelopen noemen we een sloopauto. Deze voertuigen kunnen door de autosloperij worden opgehaald en verwerkt worden zodat bijvoorbeeld het metaal kan worden ingezet bij de productie van nieuwe voertuigen. Ook wanneer je auto de stempel van sloopauto krijgt is deze overigens nog een bepaald bedrag waard waardoor je meteen over een (beperkt) startkapitaal beschikt voor de aankoop van een nieuwe auto.